söndag 2 maj 2010

Äkta balkonginvigning :)

...det är vad jag ägnade mig åt i torsdagskväll. Då undrar ni förstås vad det är som kan benämnas som äkta balkonginvigning...det ska jag berätta för er:)

När jag bodde hemma hos mina föräldrar i villa utvecklade jag en förkärlek till att sova utomhus under stjärnorna på kvällen. Känslan av att krypa under ett pösigt täcke alternativt sovsäck med en uppuffad kudde under huvudet och bara njuta av frisk och varm (ja, relativt varm var den ju när man somnade:)) luft med inget annat för ögonen än himlen med sina små, till synes, blinkande stjärnor. Detta är något jag saknat ända sedan jag flyttade från mitt barndomshem. I torsdags efter att jag tänt alla mina lyktor och min ljusslinga i taket samt slagit mig ned i en av stolarna för att läsa en trädgårdstidning slog det mig, varför inte bädda för horisontal position på balkongen? Eftersom min sambo inte var hemma var det ju lätt ordnat...ingen att behöva föra en argumentation med gällande den praktiska biten av min idé. Så jag bar in bord och stolar i vardagsrummet och bäddade med lakan, soffkuddar och just en sån härlig puffig kudde och pösigt täcke som krävs för att få det lilla extra. Och så la jag mig där. Lyckan var given!
Och det var detta projekt, som för mig, innebar äkta balkonginvigning. Och jag kan lova, balkongen kommer att invigas många gånger i sommar!:)

Idag har solen lekt kurragömma. Tur är att jag lyckades fånga den en gång och tog då tillfället i akt att fotografera mina skönheter på balkongen. Först ut är min klätterhortensia som faktiskt verkar få blommor i år, är 7 blomsterknoppar redan nu så lär bli fullt med vita blommor:) Därefter ser ni min kameleontbuske som otroligt nog överlevt vintern insvept i en stackars liten handduk. Mina julroskap är helt underbart stora och vackra och lär fylla stora ytor när de får än mer jord att växa i:) Sen syns japansk lykta och min ena hasselörtplanta med sina vackra blanka blad.Det var allt för denna gången. Jag hoppas ni får en härlig vecka och att solen kommer att trotsa väderprognoserna och vara mer framme än i sitt gömme i veckan.:)


1 kommentar:

  1. Lät riktigt härligt med horisontalläge på balkongen! För min del har balkongen inte riktigt invigts än eftersom bordet fortfarande står ihopvikt och smutsigt bakom soffan, där det stått hela vintern. Kanske får jag ta tag i det nästa helg och skrubba rent så att jag kan äta en frukost där ute. Det e min invigning :) Hoppas du får en riktigt skön vecka! Kram

    SvaraRadera